Titánok harca: Kövér kitiltotta Gréczy Zsoltot a Parlamentből

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt szóvivője ott követte el a hibát, hogy sajtótájékoztatót tartott az Országgyűlés sajtótermében, de neki nem szabadott volna.

 
Mondhatnánk, hogy ez felesleges kukacoskodás, hatalmi arrogancia vagy pitiánerség, de az ügy inkább fideszizmus. Ez a politika arról szól, hogy mindig mindenkit büntetni kell. Nincs előzetes írásbeli kérés, figyelmeztetés. Kitiltás van.
- olvasható a meglehetősen sértett hangú közleményben, majd így folytatják:
 
A konkrét eset szerint tehát a DK szóvivőjének ki kellett volna hívnia az újságírókat és az operatőröket a teremből, hogy a folyosón mondja el a párt álláspontját a boltzár megszüntetéséről, majd megkérni őket, hogy fáradjanak vissza a terembe Varju László képviselő sajtótájékoztatójára. A házelnök szerint ez lett volna a logikus és helyes eljárás.
Persze azontúl, hogy túl sok mindenkit nem hoz lázba a DK álláspontja a vasárnapi boltzárról, túl nagy jelentősége annak sincs, hogy Gréczy Zsolt a folyosón, vagy a sajtóteremben mondja el a mondandóját. A kitiltás visszavonásig van érvényben. A DK nyilván azt követeli Kövér Lászlótól, hogy vonja vissza a döntését.