Több mint 120 milliót vett ki osztalékként Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

Több mint 120 milliót vett ki osztalékként Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

A tavalyinál is jobb évet zárt a Nakama & Partners Kft. a jóval a határidő után közzétett beszámoló szerint. Nem mindenkit érint ugyanúgy az infláció, na.

A május végi határidőn jócskán túlcsúszva, augusztus elején közzétette beszámolóját a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília tulajdonában álló Nakama & Partners Kft. – számolt be az mfor.hu. A főtevékenység szerint reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó cég referenciaként

🔴 a Mikulásgyárat,

🔴 a Rakonczai Piano Live eseményt,

🔴 a Magyarország Szépe versenyt,

🔴 illetve a FemCafe Inspiráló Nők Estjét tünteti fel honlapján.

Az adatok alapján a vállalkozás majdnem pontosan ugyanannyi árbevételt tudott elkönyvelni tavaly, mint 2021-ben: a 332,9 millió forint után 333,7 millió forint folyt be a cég kasszájába az elmúlt évben.

Veszteség tekintetében ugyanakkor sokkal jobban zárta a tavalyi évet a Nakama, mint az azelőttit: a 17,2 millió forintos veszteség után ugyanis kicsivel több mint 14 millió forintos tiszta haszonra tett szert a cég.

Az Mfor a taggyűlési jegyzőkönyv alapján arról is ír, összesen mintegy 125 millió forintot utalnak ki az üzletasszonyoknak, amit az eredménytartalék tette lehetővé.

A tulajdonosi arányok megoszlása szerint a 125 millió forintból

63,75 millió forint üti a markát Rogán-Gaál Cecíliának, míg Sarka Kata 61,25 millió forinttal lett gazdagabb.

A portál által megvizsgált dokumentumokból az is kiderült, hogy az anyagjellegű kiadások 23 millióval 245 millió forintra csökkentek, a személyi jellegűek viszont 53,5 millióról 69 millióra nőttek. Tavaly már 8 volt az átlagos statisztikai létszám a korábbi 7 fő helyett, a cégnél kiszámolható átlagos bruttó bér 509 ezer forintról 575 ezerre emelkedett 2022-ben.

A Nakama 2016-os alapítása óta egyébként összesen már 623,3 millió forintot vettek ki a közös cégből Sarka Katáék. Vagyis hét év leforgása alatt Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata is bő 300-300 millió forinthoz jutott a cégből - jegyzi meg az mfor.hu.

(Címlapkép: Rogán Cecília (b) és Sarka Kata versenyigazgatók, a zsűri tagjai a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségverseny felkészítő táborának első, Miss Fashion alversenyén a siófoki Reed Luxury Hotel & Bistro szállodában 2023. május 30-án. MTI/Vasvári Tamás)