Több palesztin is meghalt az izraeli hadsereg éjjeli razziáin Ciszjordániában

Több palesztin is meghalt az izraeli hadsereg éjjeli razziáin Ciszjordániában

Megy a számháború: Az izraeli hadsereg honlapja szerint öt, palesztin források szerint hét palesztin fegyveres vesztette életét a hadsereg éjszakai razziáin Ciszjordániában.

A terrorellenes rajtaütés során a dzsenini menekülttáborban tűzharc tört ki az izraeli katonák és a palesztin fegyveresek között, melyben öt palesztint megöltek, többeket megsebesítettek, és letartóztattak huszonegy körözött személyt - jelentette hadsereg.

Az akcióban az utak alatt és mellett elhelyezett pokolgépeket semlegesítettek az izraeli tűzszerészek. A kiterjedt házkutatásokban fegyvereket, sok lőszert, katonai felszereléseket találtak, és felszámoltak két, izraeli csapatmozgásokat megfigyelő központot.

Az izraeli erők egy légi eszköz segítségével megtámadtak egy őket veszélyeztető fegyveres terrorista osztagot. Letartóztattak, és átadtak a biztonsági erőknek számos olyan terroristát, akiket a légicsapás megsebesített.

Az izraeliek a Sin Bet belbiztonsági szolgálat információi alapján elfogta a rejtekhelyén bujkáló, a Hamász terrorszervezettel kapcsolatban álló Oszama Issza Muhammad Bni Pedelt, akit az augusztusi huvarai lövöldözéssel gyanúsítanak, melyben megöltek egy izraelit.

Emellett az izraeli csapatok felkutattak és megsemmisítettek egy robbanóanyag-laboratóriumot, majd hírszerzési információk alapján üldözőbe vettek egy, a dzsenini menekülttábort elhagyó járművet. Az izraeliek elfogták az autót és a benne tartózkodó három körözött terroristát.

Éjjel összesen huszonkilenc körözött palesztint fogtak el Ciszjordániában, közülük huszonegyet a dzsenini menekülttáborban folytatott kiterjedt terrorellenes hadműveletben. A háború október 7-i kezdete óta eddig mintegy kétezer körözött palesztint tartóztattak el Ciszjordániában, közülük mintegy ezeregyszázan a Hamászhoz tartoznak.

(MTI)

(Címlapkép: Sebesült palesztin férfit szállítanak palesztin mentők, miközben izraeli katonák hadműveletet hajtanak végre a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Balata menekülttáborban 2023. november 23-án. A tisztogató művelet során az izraeli katonák és palesztinok összecsaptak, palesztin források szerint egy palesztin ember életét vesztette, tizennyolc megsebesült, harmincat a katonák őrizetbe vettek. MTI/EPA/Alaa Badarneh)