Több térségben is megváltoztatják a Volánbusz menetrendjét augusztus közepétől

Több térségben is megváltoztatják a Volánbusz menetrendjét augusztus közepétől

A MÁV viszont nem tervez most semmilyen menetrendi módosítást eszközölni.

Az ország több térségében menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Kiemelték,

Hatvan vonzáskörzetében a vasúti közlekedéssel összehangolt új, ütemes, több eljutási lehetőséget kínáló menetrendet vezet be a társaság. Hernád-Lajosmizse térségéből gyorsabbá és sűrűbbé válik a közösségi közlekedés mind a főváros, mind Kecskemét felé

- fűzte hozzá a Volánbusz.

A MÁV nem tervez most semmilyen módosítást a menetrendben

A MÁV-Start az augusztusi buszos menetrend-módosítással összefüggésében nem tervez semmilyen menetrendi módosítást a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalon, és folyamatosan vizsgálja az utazási igények változását, illetve az azokat kiszolgálni képes menetrendi módosítások lehetőségét - fogalmaztak.

Egyes térségekben kismértékben módosul a regionális autóbuszjáratok menetrendi kínálata is, az utazási igények folyamatos változásához igazodóan. A regionális autóbuszjáratok esetében a munkanapi csúcsidei, valamint egyes térségekben a hétvégi menetrendi kínálat, egyes járatok útvonala, indulási időpontja kismértékben módosul az utazási igények folyamatos változásához igazodóan - írták.

Arra is kitértek végül, hogy a változások részletesen a Volánbusz honlapján érhetők el.

(Címlapkép: Hajrá, magyarok! felirat a Volánbusz egyik menetrend szerinti járatán Debrecenben 2024. június 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt)