Több mint 27 milliárdot kaszáltak tavaly a magyar kaszinótulajdonosok

A kaszinókkal csak azok nyernek, akik üzemeltetik azokat.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszternek címzett LMP-s írásbeli kérdésere adott válaszból kiderül: tavaly 1,2 millióan tértek be szerencsét próbálni és összesen 183,6 milliárd forintért váltottak zsetont. A játékkaszinók összesített adóalapja 27,4 milliárd forint volt 2015-ben. Ebből a kormány nagyvonalúságának köszönhetően levonható 4,3 milliárd forintnyi koncessziós díj. Így a kaszinóknak 7,6 milliárd helyett csak 3,3 milliárd forintnyi játékadót kellett megfizetniük.

Nem akaródzik bekötni az online-pénztárgépeket

Míg az utolsó, Isten háta mögötti kocsmában is kötelező már az online-pénztárgépek használata, addig többek között Andy Vajna százmilliárdos forgalmat bonyolító kaszinóiban nem látta ezt szükségesnek elrendelni a fideszes többség az országgyűlésben.

Kiderítettük, miként ellenőrzi a NAV Andy Vajna kaszinóit

Míg az utolsó, Isten háta mögötti kocsmában is kötelező már az online-pénztárgépek használata, addig Andy Vajna százmilliárdos forgalmat bonyolító kaszinóiban nem látta ezt szükségesnek elrendelni a fideszes többség az országgyűlésben. Miként ellenőrzi akkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kaszinókat? Kiderítettük!