Többhektárnyi szántót, rétet, legelőt és erdőt vett Tiborcz István apja

Többhektárnyi szántót, rétet, legelőt és erdőt vett Tiborcz István apja

Tiborcz Sándor az utóbbi hónapokban 19,6 hektár szántót és erdőt szerzett meg Bicske és Csabdi környékén. Most az is kiderült, milyen céllal vette a földterületeket.

Az elmúlt hónapokban több tízmillió forint értékben vásárolt földeket Csabdi és Bicske környékén Tiborcz Sándor, a miniszterelnök vejének apja – írja a hvg.hu.

A környéken egyébként Orbán Viktor veje, Tiborcz István is vásárolt egy erdőt, ketten együtt 75 millió forintot fizetnek majd.

Minden átlátható, minden törvényes...

„Az említett földvásárlás is a gazdaság további fejlesztéséhez kapcsolódik, az adásvétel transzparens módon, a jogszabályok betartásával történt, ahogyan Tiborcz Sándor gazdasági tevékenységét a jogszabályok által előírtaknak megfelelően végzi” – közölte képviselőjén keresztül Tiborcz István apja a lappal.

A HVG azután kereste meg kérdéseivel az üzletembert, hogy nemrég kiderült, a Tiborcz család újabb földterületet vásárolt meg a Bicske és Csabdi határán fekvő Tükröspuszta környékén.

A miniszterelnök vejének apja, avagy Orbán Viktor násza azt is elárulta képviselőjén keresztül, hogy

a hozzá köthető gazdaságban elsősorban az állattenyésztés takarmányozási igényeit kielégítő növényeket termesztenek.

Hozzátették: Tiborcz Sándor „több mint 25 éve él és dolgozik Csabdi községben, és az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejleszti gazdaságát.”

Válaszukban kiemelték az is, Tiborcz Sándor nem közszereplő, így „a nyilvános gazdasági tevékenységén kívül a személyét érintő információk nem publikusak.”

A Tiborcz családnak már 340 hektár földje van Tükröspuszta környékén

Október elején a Szabad Európa cikkezett arról, hogy a miniszterelnök veje és édesapja, dr. Tiborcz Sándor augusztusban és szeptemberben összesen 19,6 hektár szántót és erdőt vásárolt meg a környéken.

A família így már 340 hektár földdel bír Tükröspuszta környékén.

(Címlapkép: Alfahír)