Tolvajok garázdálkodnak az Országos Onkológiai Intézetben

Ezt a kiszolgáltatott helyzetet igyekszik kihasználni néhány embernek hazudott véglény.
 
Az Intézetben falragaszokkal figyelmeztetik a betegeket, 2015-ben már 22 bűncselekmény történt a kórházban, azonban a hivatalos számnál sokkal magasabb lehet a valós adat.
 
Minden tudomásunkra jutott esetben feljelentést teszünk a XII. kerületi rendőrkapitányágon. Valószínű, hogy számos esetben a betegek nem jelzik a lopás tényét, tehát a szám magasabb lehet. A lopások megelőzése érdekében az intézetben minden működő bejáratnál állandó portaszolgálat van. Biztonsági szolgálatot működtetünk, melynek tagjai bizonyos helyeken állandóan jelen vannak, illetve rendszeresen járják az intézet teljes területét, beleértve a váróhelyiségeket is. Mivel az intézetben nagyon sok helyen vannak jelen betegek, nyilván mindenütt egyszerre nem tudnak ott lenni. Bizonyos fontos helyeken megfigyelő kamerák is üzemelnek – mondta el dr. Lövey József igazgató a Borsnak.
 
A lap kiemeli: az igazgató szerint időről időre észlelik, hogy valószínűleg egy csoport kinézi magának az intézetüket, és ott fokozott aktivitással tevékenykedik.