Több milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el egy panellakásban működő cég

Több milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el egy panellakásban működő cég

Egy kis cég meglepően nagy sikereire hívta fel a figyelmet a Magyar Hang: azt írják, egy év alatt négymilliárdnyi közbeszerzést nyert egy hajdúböszörményi panellakásba bejelentett cég.

A Tömb 2002 Kft. a Magyar Hang számításai szerint tavaly összesen 29 tenderen több mint négymilliárd forintnyi megrendelést kapott. A megbízók jellemzően fideszes önkormányzatok, vagy állami fenntartású, a kormányhoz lojális vezetők által irányított intézmények – írják, hozzátéve: a vállalkozás vetélytársai gyakran ugyanazok a cégek, de nekik csak ritkán terem babér.

A cég 2002-ben kis takarító betéti társaságként kezdte működését, mára azonban lényegében minden olyan tevékenységben jeleskedik, amire uniós vagy állami pénzt osztanak: a takarítás és karbantartás mellett energetikai felújításokra, kisebb-nagyobb építési beruházásokra kiírt közbeszerzéseken is hasítanak.

A Török Imre és felesége tulajdonában álló cég máig egy hajdúböszörményi panellakásba van bejegyezve, aminek kaputelefonján Mező Barna neve szerepel, aki a földhivatali irat szerint tulajdonosa is a lakásnak. Emlékeztetnek a Magyar Narancs 2012-es cikkére, miszerint Török Imre az ő sógora, a Tömb szó pedig neveikből ered.

Érdekesség, hogy a Tömb jellemzően azonos riválisai az iratok alapján változatos okok miatt hullanak el. Akadnak cégek, amelyek végül nem pályáznak, másokat hiába szólítanak fel hiánypótlásra, elfelejtik azt leadni. Ha több vállalkozásnak van érvényes ajánlata, az értékelési szempontok alapján általában a Tömbbé a legjobb.

Így gyarapodik a család a NER-ben | Alfahír

Kormányzati és társadalmi cél is, hogy az intézményben élő értelmi fogyatékos, továbbá pszichiátriai ellátást igénylő, valamint szenvedélybeteg emberek nagyobb intézmények helyett kisebb közösségekben élhessenek.