Toroczkai: Magyarország jövőjére nézve óriási baj lenne egy érvénytelen népszavazás

Orbán Viktor és a Fidesz lesz a felelős.

 

Toroczkai László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nemzeti néppártjuknak is meg kell szólalnia, most amikor a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Intézet is „beszállt a kampányba” és arra buzdítják az embereket, hogy maradjanak otthon vagy esetleg „igennel szavazzanak”. Ásotthalom polgármestere úgy fogalmazott: a baloldal, a liberálisok és a Fidesz is pártpolitikai célokra próbálják felhasználni a népszavazást, amit a Jobbik visszautasít, számukra Magyarország az első. Hozzátette, hogy

egész Európa, normális, még egészségesen gondolkodni tudó társadalma aggódva figyeli, hogy mi fog történni október 2-án Magyarországon, a népszavazáson.

Szerinte amennyiben a referendum érvénytelen vagy az igenek lennének többségben, az nem csak Magyarország, de a kontinens és az EU jövőjére nézve is óriási bajt jelentene – mondta a politikus, aki megismételte véleményüket, hogy 

a népszavazás bukása esetén a Fidesznek és Orbán Viktor miniszterelnöknek a konzekvencia levonása után vissza kell vonulnia.

Toroczkai emlékeztettet: a Jobbik mindig igyekezett fellépni a tömeges illegális bevándorlással szemben, de a Fidesz nem tárgyalt az ellenzéki néppárttal, szavai szerint ezek után a felelősség egyedül a kormánypártoké és Orbáné.