Toroczkai László nem léphet be az Országgyűlésbe

Kövér László utasítására kifüggesztették az Országgyűlési Őrség pultjainál a házelnök által legveszélyesebbnek ítélt „bűnözőket”.

A mellékelt képen az látszik, hogy Budaházy György, Szima Judit, Dér Zsolt és Toroczkai László neve és fotója ki van tűzve az Országgyűlés Irodaháza őrszolgálatának elkerített, nem nyilvános pultjánál.

Novák hozzáteszi, hogy az elmúlt években Kövér László egyetlen alkalommal engedte meg, hogy polgármesterek közt Toroczkai László is beléphessen, de egyébként hiába adja le a Jobbik a nevét a beléptető rendszerben bármilyen megbeszélésre, ki van tiltva.

A képviselő, jelenlegi jobbikos alelnök felhívja a figyelmet arra, hogy Jobbik új elnökségének papírforma szerint tagja lehet Toroczkai László is, s ha Kövér akkor sem tágítana a jogsértésnek tartott intézkedéstől akkor legfeljebb máshol lesznek majd az elnökségi ülések. 

Novák hozzátette, hogy nagyon örülök annak, hogy Toroczkai is Jobbik alelnöke lehet, emiatt is jelölte erre a tisztségre az ásotthalmi polgármestert az a jobbikos alapszervezet melynek a népesedési szakpolitikus is tagja.