Török Gábor Orbánról: Ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának

Török Gábor Orbánról: Ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának

Az elemző arra reagált, hogy a magát "szuverénnek" és "jobboldalinak" valló Orbán egy esetlegesen hazánkat sújtó Putyin-féle megszállásról úgy nyilatkozott, hogy az ukránokkal ellentétben megadtuk volna magunkat.

Brüsszelt elfoglalnánk, de itt nem védekeznénk… Nekem ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának (akkor is, ha amúgy nem hiba ezt gondolni, de politikusként ezt mondani bizony elég magas labda)

- írta csütörtöki Facebook-posztjában Török Gábor politikai elemző, aki arra reflektált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs az orosz-ukrán háború és hazánk esetleges megtámadása kapcsán azt fejtegette:

“Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett.

Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé”

- érvelt egyoldalúan a magát "szuverénnek" és "jobboldalinak" valló Orbán egy esetlegesen hazánkat sújtó orosz megszállásról.

Ezek szerint az ukránokkal ellentétben "mi, magyarok" megadtuk volna magunkat. Arról nem is beszélve, hogy ez nem kizárólag tagállami jogkör, hanem bizonyára a NATO-nak is lenne ehhez a manőverhez egy-két szava.

(Címlapkép: Török Gábor - Facebook)