Török Gábor szerint csak előválasztással lehet esélye az ellenzéknek

Török Gábor szerint csak előválasztással lehet esélye az ellenzéknek

A Nyugat.hu számára adott interjút Török Gábor politikai elemző, aki elmondta, hogy az előválasztással lehet esélye az ellenzéknek a jövő évi országgyűlési választáson. 

Mint elmondta, 

„ha a 2010 óta tartó időszakot nézzük, akkor látnunk kell, hogy ez a sokat és részleteiben időnként joggal kritizált előválasztás (amire az ellenzéki összefogás miatt van szükség, arra pedig, ugye, a választási rendszer miatt) az eddigi legkomolyabb lépése az ellenzéknek."

Török Gábor szerint az előválasztás nem közjogi aktus, hanem politikai cselekedet. Az ellenzéki pártok önként döntöttek úgy, hogy ebben a rendszerben választják ki a közösen támogatott jelöltjeiket. Nyilván az egyes szereplők próbálták és most is próbálják érvényesíteni az akaratukat, erővel, meggyőzéssel, manipulációval, bármivel - mondta.

Az elemző szerint nagy esélye van annak, hogy az ellenzéki táboron belül jól működhet az átszavazás.

„Már 2018-ban a parlamenti és 2019-ben az önkormányzati választáson is látszott, hogy az ellenzéki szavazók nagy része hajlandó átszavazni, ha ezzel segíti a Fidesz elleni politikai küzdelmet. Nagyon meg lennék lepve, ha ez most másképp lenne"

- összegezte Török Gábor.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}