Törökbálinton egy ex-MSZP-s tárhelyéről ellenzéki kampányanyagok kerültek a Fideszhez

Törökbálinton egy ex-MSZP-s tárhelyéről ellenzéki kampányanyagok kerültek a Fideszhez

Csavaros történet.

A törökbálinti ellenzéki együttműködés tagjai július 31-én arról kaptak értesítést, hogy az egyik képviselőjelöltjük, Kun Anna az ellenzéki kampány anyagainak tárhelyéről, egy google driveról dokumentumot osztott meg a helyi Fidesz kampányát irányító Földvári László alpolgármesterrel – írja a 444.hu.

A kiszivárgott anyag, a soron következő, augusztusi kampánykiadvány volt, amiben az ellenzéki együttműködés aktuális állapotáról, és egyéb kampánytémákról tájékoztatták a választókat. Szőke Péter független ellenzéki polgármesterjelölt  - akit saját civil szervezete mellett a Momentum, az LMP, a DK és a Jobbik támogat -  és az ellenzéki pártok aktivistái számonkérték Kun Annát, hogy miért osztotta meg ellenfelükkel a belső információkat.

Kun tagadta a szivárogtatást, és azt állította, hogy feltörték a fiókját, ugyanakkor rendőrségi feljelentést nem volt hajlandó tenni. Augusztus 15-én aztán közleményt adott ki, melyben arról értesítette a lakosokat, hogy az ellenzéki együttműködésből. Indoka szerint, a kampány várható stílusa összeegyeztethetetlen az értékrendjével.

A 444.hu megkeresésére elmondta: indul a választáson, méghozzá a szocialisták támogatásával, akikhez csatlakozott a Liberális párt és Szolidaritás Mozgalom is. A hírportál azonban azt írja, hogy Kun Anna pár héttel korábban lépett ki az MSZP-ből, és lépett át a DK-ba.

Szőke Péter a 444-nek azt mondta: már korábban is gyanították, hogy szivárognak ki információk tőlük. Például amikor egy értekezletükön elhatározták, hogy közösségi finanszírozásból pótolni fognak kosárpalánkokat vagy kifestenek elhanyagolt játszótéri játékokat, akkor hirtelen felbukkant az önkormányzat karbantartó csapata, és villámgyorsan palánkozott, festett, javított.