Úgy tűnik, hogy Pintér Sándor rosszul tudja: nyugodtan elmondhatná, hol vannak a kormány menekültjei

A törvény szerint személyazonosításra alkalmatlan módon statisztikai célra adatok szolgáltathatók.

Ahogy arról beszámoltunk, Pintér Sándor belügyminiszter szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy azért nem mondhatja meg, hol vannak azok a menekültek, akiket az elmúlt években az Orbán-kormány betelepített hazánkba (a milliárdos bevándorlás-ellenes politika és Őcsény mellett), mert azt nemcsak a magyar törvények, hanem a Genfi Egyezmény is tiltja.

A magyarázat szerint így szavatolható a menedékkérő biztonsága, ha már okkal menekült el az otthonából.

Miközben Pintér Sándor és Kovács Zoltán is megkérdőjelezte a Soros-terv létét, társadalmi vitára bocsájtják STOP SOROS-törvényt

Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy új törvénycsomag-tervezet készült ma el, amelyet csütörtökön társadalmi vitára (és nem konzultációra!!!) bocsájtanak majd. A bullshit szagot az Orbán-kormány mindkét tagja azonban egy-egy velős kijelentéssel hessegette el.

Ez logikus is, csakhogy azt senki nem kérte a belügyminisztertől, hogy név szerint számoljon be arról, melyik befogadott, melyik településen él, a kíváncsiság pusztán csak arra irányul, hogy hol vannak olyan települések, ahol a kormány hatóságai által fenntartott nyílt otthonokban menekültek élnek, és hogy pontosan mennyien.

A hivatkozott törvény erre ugyanis lehetőséget biztosít.

A 87. paragrafus rögzíti, hogy mely állami szervek és hatóságok férhetnek hozzá a menekültek személyes adataihoz, azonban a 3. bekezdésben ez szerepel:

"Az e törvény alapján kezelt adatok statisztikai célra felhasználhatók, és az azokat tartalmazó nyilvántartásokból személyazonosításra alkalmatlan módon statisztikai célra adatok szolgáltathatók."

Ezek szerint nincs annak akadálya, hogy az Orbán-kormány nyilvánosságra hozza, hogy pontosan mely településeken és mennyien élnek azok közül a bevándorlók közül, akiknek megadták a magyar hatóságok a nemzetközi védelmet.

Hiszen ebben az esetben ezek pusztán statisztikai adatok.