Tour de France - Drámai bukások után kolumbiai szakaszsiker

A kilencedik etapot két súlyos bukás is beárnyékolta.

A Nantua és Chambéry közötti 181,5 kilométeres "királyetapon" három hegy nehezítette a mezőny dolgát, több szökés is színesítette a küzdelmet, a sorrend mégis izgalmas sprintbefutóban dőlt el. A sokáig szökésben lévő francia Romain Bardet örömittasan ünnepelt, ám a célfotó megtekintése után kiderült, hogy néhány centivel a Cannondale kolumbiai kerekese gyorsabb volt. Uran pályafutása első szakaszát nyerte a Touron.

A kilencedik etapot két súlyos bukás árnyékolta be: Froome egyik segítője, az összetettben második Geraint Thomas elesett, és kulcscsonttörés gyanújával vitték kórházba. A brit bringás - aki megnyerte az idei Tour első szakaszát - májusban a Giro d'Italián is hasonlóan járt, akkor egy motoros kísérő által okozott baleset miatt kellett feladnia az olasz körversenyt.

Később az összetettben ötödik, végső győzelemre is esélyesnek tartott Richie Porte az utolsó hegyet követő lejtmenetben nagy sebességgel bukott. A BMC ausztrál versenyzőjét nyakmerevítőben, hordágyon szállították kórházba. A balesetbe az összetettben negyedik ír Daniel Martin is belekeveredett, ő azonban folytatni tudta a viadalt. A kétszeres bajnok spanyol Alberto Contadornak az utolsó hegyen elfogyott az ereje, és több mint négyperces hátránnyal ért célba.