További felvételeket vizsgálnak a Teréz körúti robbantásról

Nagy Andrea szerint hétfő délutánig 430 bejelentés érkezett az ingyenesen hívható zöld számra, továbbá az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel.

A bejelentések ellenőrzése és a felvételek elemzése - a rendőrséggel együttműködve - folyamatosan zajlik.

A Teréz körúti robbantás ügyében a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség - a rendőrséggel együttműködve - továbbra is nagy erőkkel és soron kívül végzi - emelte ki.

Tökéletes magyarsággal beszélt a Teréz körúti robbantó

Ahogy az várható volt, teljes erővel zajlik a Teréz körúti robbantó kézre kerítésére indított hajtóvadászat.Kiszivárgott információk szerint a feltételezett elkövető a robbanás után megszabadult világos színű horgászkalapjától, majd a dzsekije kapucniját húzta a fejére. Előre átgondolt terv szerint cselekedett: még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy fehér sportcipőjét lecserélje, majd a Blaha Lujza tér felé vegye az irányt.

Azzal kapcsolatban azonban, hogy kihallgattak-e valakit az ügy miatt, a nyomozás érdekeire hivatkozva nam adott tájékoztatást.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn zárt ülés keretében tájékozódott az ügyről. Az ülés után a sajtónak nyilatkozó bizottsági tagok azt mondták: a hatóságok több verziót is felállítottak. A legvalószínűbbként viszont azt nevezték meg, hogy a rendőrség mint szervezet ellen irányult a támadás.

A nemzetbiztonsági bizottság szerint direkt rendőröket akartak ölni a robbantással

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke elmondta: az ügyészség, a rendőrség, valamennyi hatóság nagy erővel dolgozik, hogy azonosítsák az elkövetőt, és megelőzzenek egy újabb hasonló cselekményt.Azt mondta: az előre eltervezetten, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet ügyében a hatóságok több verziót is felállítottak, és még egyet sem zártak ki, de a legvalószínűbb, hogy a rendőrség volt a célpont.