MSZP: megosztásra használná a közelgő nemzeti gyásznapot a Fidesz

MSZP: megosztásra használná a közelgő nemzeti gyásznapot a Fidesz

A nemzet tovább nem osztható, nem lehet kisajátítani a nemzeti ünnepeinket, sem a nemzeti gyásznapot - erről beszélt a szocialista Molnár Zsolt hétfői online sajtótájékoztatóján. Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának MSZP-s alelnöke szerint a Fidesz a közelgő nemzeti gyásznapot megosztásra és saját céljai érvényesítésére akarja használni.

A Fidesz meg akarja osztani a nemzetet, és saját céljait akarja szolgálni akkor, amikor nemzeti konszenzus helyett egypárti diktátumként nyújtja be a parlamentnek azt a határozatot, amelyet a Kárpát-medencei képviselők 100 százaléka elfogadott

- mondta, majd hozzátette: a csütörtökön száz éve aláírt trianoni diktátumnak, a nemzeti tragédiának nincs pártpolitikai hovatartozása, ahogy a vírusnak sincs pártpolitikai kötődése. Trianon szerinte nem természeti katasztrófa volt, hanem egy igazságtalan háborút lezáró igazságtalan békediktátum.

Trianon és az Európai Unió

Posted by MSZP on Monday, June 1, 2020

 

Molnár Zsolt szerint "Trianon sebei a múltba vezetnek", az MSZP politikusai azonban elsősorban jövőorientáltan állnak a kérdéshez, és szerintük a megoldást a jövőben kell keresni. Értékelése szerint a sebek gyógyítására erős, belső határok nélküli Európára van szükség, amely közös fizetőeszközre épül és amely tiszteletben tartja a népek önrendelkezési jogát, az anyanyelvhasználatot, a kulturális autonómiát.