Trump felesége bevándorlónak nevezte magát

Donald Trump 46 éves, szlovéniai születésű feleségét a pódiumon Mike Pence alelnökjelölt hitvese, Karen Pence mutatta be: "Amerika iránti szeretete határtalan, mint a férjéé" - fogalmazott Karen Pence.

Melania Trump a győzelmi jelet mutatva lépett a pódiumra, ahol a Trump-kampányról rögtön leszögezte: "ez a kampány nem szokványos, ez mozgalom, amely részvételre és cselekvésre ihletett embereket".

Ezután felidézte szlovéniai gyermekkorát, s hangsúlyozta, hogy akkor és ott úgy tekintettek Amerikára, mint a szabadság és a lehetőségek hazájára. "Amerika azt jelentette nekünk, hogy ott álmodozhatsz és valóra is válthatod az álmaidat" - fogalmazott és hosszasan dicsérte Ronald Reagan elnök 1984-ben elmondott híres kampánybeszédét, amelyben Reagan azt ígérte: Amerikában új hajnal köszönt be.

"Bevándorló vagyok" - mondta Melania Trump, s részletesen felidézte, hogy sikeres modellként tíz esztendeig tartott, mire több vízum és zöldkártya után letette az állampolgári vizsgát. Ezt a kérdést nem véletlenül taglalta, korábban ugyanis megvádolták azzal, hogy illegálisan dolgozott az Egyesült Államokban, ezt azonban ő mindig visszautasította.