Igyon belőle az, aki így engedi kifolyni

Büdös szennyvíz folyik a karcagi tisztítóból a csatornába, a vállalatot Bakondi fia irányítja.

A karcagi csatornába hónapok óta szennyezett víz ömlik, holott az előírások szerint azt csak tisztítva lenne szabad visszaengedni a természetbe. Ennek ellenére jól érezhető fekáliaszag, valamint vastag koszréteg, habzás, opálos felület tapasztalható a csatornánál.

A tisztításért a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. felel az államosítási összevonás óta, és úgy tudjuk, ilyen probléma nem állt fenn a korábbi, még önkormányzati felügyelet alatt. Most viszont így néz ki a csatorna:

A szennyezéssel a karcagi jobbikosok foglalkoznak, akik készítettek is egy saját videót arról, milyen vizet eresztenek a csatornába. Andrási András önkormányzati képviselő pedig még június elején feljelentést tett az ügyben a Karcagi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

Az Alfahír által megismert részletek szerint a képviselő a csatorna élővilágának kipusztulását, a környékbeliek életminőségének romlását, és a Hortobágy-Berettyó folyó szennyezését kifogásolta, a csatorna ugyanis abba torkollik bele.

A TRV Zrt. júniusban kinevezett új vezérigazgatója Bakondi Patrik, Bakondi György belbiztonsági tanácsadó fia. Az óriásvállalat honlapján olvasható köszöntő szerint a TRV Zrt. jelenleg 262 település több, mint 660.000 lakosának ivóvízellátásáról gondoskodik, és büszke rá, hogy napi tevékenységével hozzájárulhat a környezet védelméhez a szennyvizek elvezetésével és tisztításával.

Tudomásunk szerint a telep a közelmúltban esett át korszerűsítésen, azonban a rendszert alulméretezték. Kérdéseinkkel megkerestük a TRV-t, amint válaszoltak, közölni fogjuk álláspontjukat.