Tuareg nem állította meg Putyint a Kossuthon – ezért a Jobbik rárúgja az ajtót

Szabó Gábor tüntetett Kocsis Máté, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin ellen is, de egyedül maradt.

A Terrorelhárítási Központ bontotta el a Kossuth téri sátortábort

Szabó Gábor (saját maga adta becenevén: Tuareg) nem a Szahara homokjában, hanem a Kossuth téren sátrazik, az Ország Gyűlése Mozgalom táborvezetőjeként, sokadik hónapja. Az alfahir.hu is beszámolt a mozgalmár kétes ívű életútjáról. Tuareg az SZDSZ politikusa, majd a fideszes Kocsis Máté tanácsadója is volt, ugyanazzal a hévvel. Most harcos ellenzéki, demokrata, nagy tervekkel. Kocsist ugyan nem sikerült megbuktatnia, de Orbán Viktor, ahogy ő hívja a „Felcsúti Geci” ellen is háborút indított, mi több az orosz államfőt is megállította volna.

Tuareg ma hajnalban, hajnali három órakor újra sátort kényszerült bontani, a TEK közreműködésével. Szabó Gábor nagyon nem akart menni, ezért a Putyin ellenes felvonulás szervezőinek a segítségét is kérte. Hiába. A rendőrség a „demokrácia sátortáborát” ideiglenesen felfüggesztette az orosz államfő látogatásának alkalmából, ahogy tette azt a német kancellár érkezésekor is. Biztonsági okokból.

Szabó szerint a tüntetésszervezők, akik Putyin és Orbán ellen hívtak össze demonstrációt, hitet tehettek volna, hogy szónoklataikat valós helyzetben, gyakorlati tettekre is hajlandók-e beváltani vagy nem. Tuareg szerint ha ezer ember állt volna ott a Parlament előtt, akkor azokat nehéz lett volna egyenként elszállítani úgy, hogy közben maradjon idő a sátrak elbontására is.

Szabó szerint ez lett volna a lényeg. Egy reggelig tartó tüntetés miatt a TEK rákényszerült volna a biztosítási terv módosítására. Így az „orosz titkosok” szerint az Országgyűlés épülete nem lett volna biztonságos Putyin fogadására. Egy ilyen módon megvalósított terv világbotrányt okozott volna.

Tuareg és csapata azonban egyedül maradt, mondjuk a szintén jelentéktelen, de legalább szép nevű Demokratikus Kerekasztal (DEKA) kiállt mellette.

Szabó szerint épp ez volt a ma hajnal igazi kérdése:

„lássuk fehéren-feketén, hogy vannak-e a parlamentben olyan ellenzéki képviselők, vannak-e olyan tüntetésszervezők, akiktől a Nép valóban elvárhatja, hogy kiálljanak érte. Kiderült: nincsenek. De egy se.”

Tuareg most attól tart, hogy a Jobbik rárúgja az ajtót

„Lehet nyugodtan még egy ideig homokba dugni a fejet, amíg a Jobbik rá nem töri a demokratákra az ajtót: nem azért jön föl viharos sebességgel, mert olyan remekül politizálnak, hanem azért, mert a látható ellenzék nem politizál sehogy. A Fideszből tömegével jönnek el e szavazók, és eleve van egy milliós tábor, amelyik csak egyben biztos: sem Orbán, sem a mostani parlamenti ellenzék. Ha pedig a demokratáknak egy új, aktivista politikával nem sikerül ezt az együttesen többmilliós tábort maga mellé állítani, akkor a Jobbikhoz fognak megérkezni, aztán akkor az ajtók záródnak.”

- hívta fel a figyelmet a mozgalmár.

Szabó arra számít, hogy írásai miatt nagy botrány lesz, mondjuk ehhez először az kellene, hogy foglalkozzanak vele:

„Botrány lesz ebből az írásomból? Nanáhogy, persze, nemkicsit, nagyon. Lesz Tuaregezés? Mint a szél. Csak hajnali három óra óta nem érdekel. A tét ugyanis nem az, hogy ki mit mond rólam, vagy az OGYM-ről, hanem ennél sokkal komolyabb: meg tudjuk-e állítani a Jobbikot, vagy pedig semmitakaró semmittevéssel magunk hurokba hajtjuk a fejünket. A tüntetésszervezők addig hurcolászták céltalan performanszokkal a tömeget, hogy az elfogyott: 100 ezerből tegnapra 2 ezerre apadt, ez most egy időre ennyi volt, lehet a kasszához fáradni.”

Tuareg utolsó ismert szövetségese Bokros Lajos, Magyar György és a DEKA maradt.