Tudta? 2018-ban megállítanák a neo-horthysta fasizálódás irányába tolódó társadalmi válságot!

Amennyiben elfogadjuk, hogy létezik még Magyarországon baloldal - egy valódi, működő, erős és modern baloldali pártra mindenképpen szüksége lenne a magyar törvényhozásnak (nyilvánvaló, ezen kitételeknek az MSZP és utódpártjai nem felelnek meg) -, akkor baromi jó olvasni, ahogy egymásra licitálva próbálják bizonygatni, hogy ki is áll közelebb - a számukra! - viszonyítási pontként azonosított Kádár-rendszerhez.

Mert, ami ebben a koordináta-rendszerben egy kicsit is elmozdulást eredményez, az minimum gyanús.

Ennek megfelelően Vajnai "vöröscsillagos" Attila, jó házmesterként, rögtön az írógép fölé görnyedt, és el kezdte gépelni a jelentését.

"Hazánkban a tőkés rendszerváltás következtében, majd az azt követő kormányok működése miatt súlyos szociális -, továbbá erősödő, a neo-horthysta fasizálódás irányába tolódó társadalmi válság alakult ki.

A változást kívánó tömegeknek hosszú ideje nincs kire szavazniuk. A magát polgári demokratikusnak nevező ellenzék, amely a "baloldali" jelzőt is magára aggatja, nem jelent sem kihívást, sem alternatívát a jelenlegi maffiakormány számára".

A jelentés A közlemény szerint egyetlen kiút van ebből a helyzetből,

"a Balpárt és az MMP2006-Európai Baloldal úgy határozott, hogy az országgyűlési választáson együtt indulva megjelenik a politikai palettán, felkínálva a valódi változás lehetőségét a kizsákmányolt és elnyomott milliók számára".

De ez az együttműködés nem korlátozódik csak ezekre a pártokra, nyitottak mindazok irányába, akiknek bejönnek az ilyen régi dolgok.

Ha csatlakozni akarunk, akkor biztos, ami biztos, Kőbányai sört vigyünk magunkkal! Nehogy ott derüljön ki, hogy nincs!