Tudták, hogy a tanárok már annyit keresnek, hogy Mercedes terepjáróra telik nekik?

De nagy valószínűséggel a pedagógusok sem tudják ezt, lévén ebben élnek.

Ughly Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármestere - bár késős típus, de legalább vicces - mondták nevük elhallgatását kérős fideszes forrásaink, bár az információ hitelességében valószínűleg ők sem voltak biztosak.

A polgármester - akinek egy pedagógusoknak szervezett karácsonyi ünnepségről sikerült elkésnie - könnyed eleganciával simította el az egyszeri politikusra való várakozás öröme során felgyülemlett boldogság hormont:

"Képzeljétek el, alig tudtam beparkolni, mert egy Mercedes terepjárónak a hátsó fele annyira kilógott az útra, hogy alig tudtam befordulni. Ekkor jutott eszembe, ja, hát pedagógusokhoz jövök köszönteni, akiknek az elmúlt években sokat emeltek a fizetésén"

A tekintetes polgármester úr látogatását megörökítő kerületi blog szerint a tanárok fel is háborodtak a szavakon.

"Kölcsönpoén volt, amit befelé jövet hallottam valakitől, és ezt is elmondtam a rendezvényen. Mint minden poén, természetesen ez is túlzó; mint minden felütés, ez is inkább nagyzoló, mint pontos, de semmiképp sem tiszteletlen és nem bántó" – magyarázta semmiképp sem tiszteletlennek és bántónak a tiszteletlen és bántó kifejezést. Különösen abban az országban visszatetsző ez, ahol az iskolai rendszerből igen hamar kitántorgó, Facebookon oktatási előzménynek Élet Iskoláját megjelölő, és így az oktatási rendszerről kissé hiányos ismeretekkel rendelkező - széles tömegek szerint a tanárok nyáron hónapokig szabadságon vannak, és milliókat keresnek.

A polgármester szerint viszont - aki a Hvg-nek válaszolt - "egy belső, informális találkozón bőven van helye a szabadabb mondatoknak. Ezekből kijutott nekünk, valamint "biztosíthatom, hogy én is kaptam jócskán hideget-meleget, de mégsem veszem a szívemre a mondatokat”" – jegyezte meg az amúgy civilben politikusként dolgozó stand-up komikus polgármester, elfelejtve megemlíteni azt az aprócska tényt, hogy politikusként ő közszereplő, akinek azért kell többet elviselni, mert meg van a lehetősége arra, hogy megvédje magát a médiában és a közéletben.

Ellentétben a tanárokkal.

Akik nem járnak Mercedessel.

Ellentétben a politikusokkal.