Túl halálos iramban-szagú lesz az új Star Trek? A rajongók ettől tartanak

Az Enterprise űrhajó legénységének legújabb kalandjait (Star Trek: Mindenen túl) Justin Lin rendezi, ami megosztja a rajongókat. A rendező ugyanis négy filmet jegyez a Halálos iramban-franchise-ból, ezért néhányan attól tartanak, hogy a Star Trekben is túlteng majd az akció, és elsikkad a mondanivaló. Ez a téma is felmerült, amikor a Collider interjút készített Simon Pegg-gel, aki ismét Scotty-t, a fedélzeti mérnököt játssza az új Star Trekben, sőt, egyben a film egyik forgatókönyvírója is.
 
 
„Utálom, amikor valaki azt mondja, hogy ha Justin Lin rendezi a Star Treket, az nem lesz más, mint 'Halálos iramban az űrben'. Ez teljesen megalapozatlan, rosszindulatú elképzelés. Justin rendezői pályafutása a Better Luck Tomorrow című szerzői filmmel kezdődött, amely elnyerte a Sundance fesztiválon a zsűri nagydíját. Justin okos, érzékeny srác. Az a tény pedig, hogy fel tudta támasztani és lendületben tartotta a Halálos iramban-sorozatot, kivételes rendezői erényekről tanúskodik. Mindazonáltal nem az autós üldözés a legerősebb oldala, ez kiderül majd a Star Trekből is." Erről a magyar nézők július végén győződhetnek majd meg saját szemükkel: egész pontosan 21-én debütál majd a film a hazai mozikban.

Megkezdődött Kubában...

...megkezdődött a Halálos iramban 8 forgatása. Erről maga a rendező, F. Gary Gray adott hírt Instagramján.
 
 
Ez az első eset, hogy ekkora amerikai produkció a még mindig kommunista országban foroghat. Mindezt az teszi lehetővé, hogy tavaly az Egyesült Államok és Kuba látványosan közeledni kezdett egymáshoz, normalizálták a diplomáciai kapcsolatokat és tárgyalások kezdődtek a gazdasági embargó feloldásáról. A Halálos iramban 8 stábja korábban Izlandon forgatott, májusban és júniusban pedig Cleveland utcáin száguldanak majd az izomautók, de csak a second unit fog dolgozni, vagyis a kaszkadőrjeleneteket veszik fel, a film sztárjai nem lesznek jelen. A végeredményt pedig jövő áprilisban csodálhatják meg a magyar nézők szélesvásznon.