UEFA: Budapest és Milánó is érdeklődik a 2026-os és 2027-es BL-döntő megrendezéséért

UEFA: Budapest és Milánó is érdeklődik a 2026-os és 2027-es BL-döntő megrendezéséért

A két időpont közül az egyik összejöhet.

Az UEFA honlapján arról adott tájékoztatást, hogy Magyarország az idén az Európa-liga (El) fináléjának otthont adó Puskás Arénával pályázik a Bajnokok Ligája-döntőre (BL), míg Olaszország az addigra újjáépített milánói San Siróval. A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke áprilisban a szervezet közgyűlésén jelezte, hogy pályázni fognak a következő elérhető, azaz 2026-os BL-döntőre. Akkor az MTI érdeklődésére azt mondta a sportvezető, várhatóan sok pályázó lesz. Szerinte előnyt jelent, hogy a nemzetközi meccsek szervezésével maradéktalanul elégedett az UEFA, hátrányt pedig, hogy vannak sokkal nagyobb stadionok.

Feltett szándékunk a pályázás, nem is indulunk rossz pozícióból, de nem feltétlenül leszünk nyertesek. Addig pályázunk, amíg nem nyerünk

- fogalmazott az MLSZ-közgyűlésen Csányi Sándor.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a nyolc döntő helyszínéről.

A jövő évi BL-döntőt a londoni Wembley Stadionban, míg a 2025-öst a müncheni Allianz Arénában rendezik.

Az UEFA arról is beszámolt, hogy a női BL-döntő vendégül látására Németország, Norvégia és Skócia jelentkezett, az Európa-liga döntőjét pedig Németország, Románia, Skócia és Törökország, míg a Konferencia-ligáét Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc és Törökország szeretné megrendezni 2026-ban vagy 2027-ben.

(MTI)

Címlapkép: Puskás Aréna: Fotó: MTI/Illyés Tibor