Úgy megverte a cigány gyerek az iskolában, hogy koponyatörése lett

"Teljesen el vagyok keseredve, és féltem a fiaimat. Mi lesz ezek után? Tán megölik?"

„Egy cigány család 8 éve bántja és terrorizálja a fiamat. Február 24-én az egyik cigány gyerek az iskolában úgy megverte, hogy a baleseti kórházba került, mert ödémás a szeme és kettőslátása van. Azóta kiderült, hogy koponyacsonttörése lett. Tegnap este a férjem meg az öcsém és pár unokatestvér átment hozzájuk, hogy megbeszéljék, ez nem így működik. Erre ők három kocsival érkeztek, de volt velük négy kocsinyi rendőr is, persze az ő oldalukon! Hiába megyek az iskolaigazgatóhoz, a rendőrségre, semmi! Teljesen el vagyok keseredve, és féltem a fiaimat. Mi lesz ezek után? Tán megölik majd, vagy mire számítsunk? Hogy engedjem majd őket iskolába? Kérem, segítsenek, ha tudnak, könyörgöm!”
 - írta levelében. Ezután elkezdtünk tájékozódni Dunaharasztin, ahol a Jobbik Pest megye 11. választókerületi elnöke, Magyar Péter, valamint választókerületi szervezője, Tarnavölgyi Zoltán is segítségünkre volt. Ők azonnal telefonon keresték az édesanyát és édesapát, akik a telefonban részletesen elmondtak nekik mindent. Ezek után - az Új Magyar Gárdát értesítve - mindkét jobbikos a helyszínre sietett, ahol az édesapával személyesen beszéltek, és Jelenek János Pest megyei gárdakapitánnyal a helyszínre siető mintegy harminc gárdistával karöltve biztosították az édesapát támogatásukról.
 
Magyar Péter kérdésünkre elmondta, hogy a család nagyon örült a gyors reakciónak. Hozzátette, hogy a továbbiakban a Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügy ne maradjon következmények nélkül.
"Sajnos jellemző és hűen tükrözi a magyar valóságot, hogy miután az édesapa feljelentést tett a rendőrségen a cigány elkövető ellen, még az édesapát vonták eljárás alá, amiért a cigány család házához ment. A mintegy kéttucatnyi helyszínen tartózkodó cigány állítása szerint ugyanis az édesapa felfegyverkezve ment oda, ami egyszerűen hazugság. A helyzet az, hogy az édesapa fegyver nélkül - ha csak a mobiltelefonját nem tekintjük annak -  érkezett, a cigányok viszont az autóikból kipattanva lapáttal és egyéb eszközökkel indultak meg a férfi ellen. A mobiltelefonjával az esetről felvételt készítő édesapa kezéből kiütötték a telefont, amit másnap a rendőrségen kapott vissza"
 - részletezte hírportálunknak Magyar Péter. 
 
Úgy tudjuk, a sértett fiút a pénteki nap folyamán hazaengedték a kórházból, a kedélyállapota javult. A család kisebbik fiúgyermekét sajnos nagyon megviselte az eset, az iskolából sírva ment haza, és elképzelhető, hogy szakember segítsége szükséges ahhoz, hogy újra nyugodtan mehessen közösségbe. Arról nincs hír, hogy a cigányságot is súlyosan negatív színben feltüntető, a társadalmi normákat figyelmen kívül hagyó, kiilleszkedett cigány család gyermeke megbánta-e a tettét, és otthon milyen büntetést kapott. 

Védtelenül

Az iskolai erőszak problémáját a Jobbik javaslata alapján megvalósult iskolarendőrség bevezetése sem igazán oldotta meg, főként annak erőtlensége miatt. Egyre többször hallani arról, hogy milyen szóbeli, fizikai vagy akár szexuális jellegű zaklatás ér diákokat különböző intézményekben. A szülők joggal aggódhatnak azért, mert ugyan otthon meg tudják védeni gyermekeiket, de az iskolában erre nincs lehetőségük. Az intézmények vezetősége többnyire ódzkodik a nyilvánoságtól, fél attól, hogy rossz hírük lesz, így gyakran próbálják meg "belül" elintézni, a rendőrség és a sajtónyilvánosság bevonása nélkül. Ennek azonban sokszor az áldozatok isszák meg a levét, akik gyakran választják azt, hogy inkább elmennek az iskolából.
 
A cikk folytatása ide kattintva érhető el.