Macskaetetést színlelve fosztottak ki egy hallássérült idős nőt

Macskaetetést színlelve fosztottak ki egy hallássérült idős nőt

Kifosztás bűntette miatt vádat emeltek egy kalocsai nő ellen, aki 2019 áprilisában Hajóson macskaetetést színlelve bement egy hallássérült, idős asszony házába és elvitte a mobiltelefonját - írja az Ügyészség honlapja.

A kifosztással vádolt nő egy ismeretlen bűntársával együtt 2019. április elején azzal az ürüggyel kopogott be az egyedül élő, 71 éves asszonyhoz, hogy megeteti a macskáját. A vádlott – aki azt is tudta, hogy a sértett hallássérült – bement a szobába, kivette az ágy melletti asztalról és elrakta a sértett tokban tartott, 20 ezer forint értékű mobiltelefonját.

A sértett látta ezt és tiltakozott, de ennek ellenére a vádlott és a bűntársa a zsákmányolt telefonnal együtt elhagyták a házat.

Az idős asszony a halláskárosodása miatt nem tudta ezt megakadályozni és azonnal segítséget kérni.

Mintegy két hónappal a kifosztás után a rendőrség házkutatást tartott a vádlott élettársának otthonában. Megtalálták a mobiltelefont, amit a vádlott önként visszaadott. A telefon tokja és a SIM kártya viszont nem került elő, így a kár csak részben térült meg.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.