Megerősítette a politikus ügyvédje: Völner Pálnál házkutatást tartottak

Megerősítette a politikus ügyvédje: Völner Pálnál házkutatást tartottak

A hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és egyéb bűncselekményekkel megvádolt korábbi államtitkár, Völner Pál ügyvédje a Telexnek és a 24.hu-nak is megerősítette az Alfahír értesülését: a rendőrség kiszállt a fideszes országgyűlési háza elé házkutatás céljából. 

Papp Gábor azt mondta a portáloknak a nyomozók házkutatás céljából (amit már hivatalosan kutatásnak hívnak) érkeztek. Hogy ez meg is történt-e, arról Papp Gábornak nincs információja, és egyéb részleteket az ügyvéd nem közölt.

Kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához, az ügyészség hamarosan bejelentést tesz

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy tegnap a Parlament kormánypárti többsége megvonta Völner Pál mentelmi jogát, Varga Judit bukott bizalmasának nyergesújfalui háza elé ma már egy rendőrautó érkezett. Kedden az ellenzéki képviselők jelenléte nélkül a kormánypártok megszavazták a korrupciós ügye miatt megbukott Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését - így Varga Judit bizalmasa bíróság elé állhat hivatali vesztegetés gyanúja miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, kevesebb mint 24 órával azután, hogy megvonta a Parlament Varga Judit bizalmasának a mentelmi jogát, kiszállt a rendőrség a politikus nyergesújfalui házához. 

Lapunkat a Központi Nyomozó Főügyészség Sajtóosztálya arról tájékoztatta, hogy az ügyészségi nyomozás esetében a nyilvánosság részére kizárólag a már megtörtént eljárási cselekményekről adható felvilágosítás.

"Erre tekintettel kérdéseire válasz jelenleg nem adható, ugyanakkor  közlöm, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben hamarosan tájékoztatást tervez"

- közölte az Alfahírrel Kovács Katalin főügyészségi szóvivő. 

Egyébként tegnap Völner Pál önként jelentkezett az ügyészségen, de nem még nem hallgatták ki, ugyanis az ügyészség értelmezése szerint, amíg a Közlönyben nem jelenik meg a mentelmi jog felfüggesztése, addig az érvényes.