Új szintre lépett Németh Szilárd csepeli háborúja

Új szintre lépett Németh Szilárd csepeli háborúja

Folytatódik az adok-kapok Borbély Lénárd, Csepel ex-fideszes polgármestere és az örök rezsibiztos Németh Szilárd között. Kár, hogy nem inkább a csepeliekkel és gondjaikkal foglalkoznak.

Egészen úgy tűnik, Németh Szilárd még mindig mindent megtesz, hogy újra Csepel önkényurának érezhesse magát. Csak valószínűleg ezt nem mindenki akarja.

Nyílt levélben válaszolt Németh Szilárd örök rezsibiztosnak Borbély Lénárd csepeli polgármester, aki ebben leszögezte: a csepeli Fideszhez köthető internetes felületeken folyamatosan és megállás nélkül az önkormányzat vezetését és a csepelieket támadták – írja az Index.

Az ex-fideszes Borbély úgy fogalmaz,

„Németh Szilárd, a csepeli Fidesz elnöke a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozására hivatkozva egy politikai paktum tervét üzente meg nekem. Amennyiben ezt a paktumot megkötnénk, tálcán kínálnánk fel Csepelt azoknak a pártoknak, akik visszarepítenék a kerületünket a múltba, a 2010 előtti világba”.

Ábel Attila, Csepel alpolgármestere korábban az ATV Szigorlat című műsorában mesélt arról: Németh Szilárd nem tudta elviselni, hogy már nem ő Csepel polgármestere. Állítása szerint Németh a 2014-es országgyűlési választáson elszenvedett veresége után „kifordult magából”. Ábel hozzáfűztte, hogy a kormánybiztos 2018-ban megfenyegette őt és Borbély Lénárdot is, hogy megbuktatja őket, amennyiben nem adják át neki a polgármesteri hatalmat. Így kezdődött tehát a fideszes belharc Csepelen, melynek vége az lett, hogy Borbélyék már nem fideszesek.

12 milliárdos vagyont követelt Németh Szilárd

A műsorban Ábel Attila arra vonatkozó levelet is bemutatott, amely alapján

a csepeli önkormányzat vezetőinek a koronavírus-járványhelyzetre hivatkozva át kellett adnia Németh Szilárdnak mintegy 12 milliárd forintnyi önkormányzati vagyont.

Szerinte azért zárták ki őket a Fideszből, mert nem loptak Németh Szilárdnak.

Most Borbély Lénárd polgármester hétfői levele szerint azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy amikor ez az ajánlat a sajtóban nyilvánosan megjelent, a csepeli Fideszhez köthető internetes felületeken folyamatosan és megállás nélkül az önkormányzat vezetését és a csepelieket támadták.

Címlapfotó: Németh Szilárd, a szövetség újraválasztott elnöke (k) a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) tisztújító közgyűlésén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2024. március 8-án. Mellette Bacsa Péter, az MBSZ alelnöke (b) és Loványi Róbert, a közgyűlés levezető elnöke. (MTI/Illyés Tibor)