Újabb 4,4 milliárdot fizetünk, hogy Varga Mihály Pénzügyminisztériuma a Várba költözhessen

Újabb 4,4 milliárdot fizetünk, hogy Varga Mihály Pénzügyminisztériuma a Várba költözhessen

A költségek már így is 100 milliárd forint felett járnak, ehhez csaptak hozzá még 4,4 milliárdot.

Hozzávetőleg az atlétikai VB, vagy egy új metróvonal árának a harmadába kerül, hogy kívülről 1908-as állapotára hasonlítson egy ház a budai várban, belülről pedig modern irodák szolgálják Varga Mihály Pénzügyminisztériumát - számolt be a K-Monitor.

A már így is 100 milliárd forint felett járó költségekhez pénteken újabb 4,4 milliárdot csaptak hozzá, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Mint a korrupcióellenes civil szervezet írja:

az épület kivitelezési munkálatait két haveri cég, a WHB Építő és a Garage Kft. kapta meg, hogy az építési tendert kibővítve bebútorozzák az irodákat.

A Varga Mihály-féle Pénzügyminisztérium a 2024-es magyar EU elnökséggel indokolta a a tender bővítését, mivel az épület lesz az egyik helyszíne.

A több mint 4 milliárdból a két állami pénzzel jócskán kitömött NER-cégnek bútorokat, audiovizuális eszközöket, belsőépítészeti munkákat, piperekiegészítőket, illetve teakonyhákat kell beszerezni és kialakítani.

"Joggal merül fel a kérdés, ki engedélyezte, hogy a COVID, az energiaválság és a költségvetés megreccsenése éveiben erre a cicomás tetejű épületre fecsérelje a kormány a pénzünket" - tette hozzá a K-Monitor.

(Címlapkép: Egy nagymama az unokájának mutatja az épületeket az Épített Világörökség részét képező Budai Várnegyedben, a Táncsics Mihály utcában. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)