Újabb durva, kiterjedt orosz légitámadás-sorozat érte Ukrajnát

Újabb durva, kiterjedt orosz légitámadás-sorozat érte Ukrajnát

A lelőtt rakéták lehulló darabjai miatt Kijev több részében megszűnt az áramszolgáltatás.

Oroszország több hullámban rakétacsapásokat mért Kijevre és más ukrán városokra szerda hajnalban - közölték ukrán tisztviselők, kiemelve, hogy a lelőtt rakéták lehulló darabjai miatt a főváros több részében megszűnt az áramszolgáltatás.

Az MTI azt írja, a légitámadásoknak országszerte egy halálos és több sebesült áldozatuk van.

Ukrajna egész területén légiriadó volt érvényben.

A légitámadások közeledtét először a közép-ukrajnai Kirovohradi és Cserkaszi területen jelezték, röviddel később a bombázások átterjedtek a Kijevi, Vinnicjai, Dnyipropetrovszki, Mikolajivi, Odesszai, Poltavai, Szumi és Harkivi régiókra is.

Az ukrán média robbanásokról számolt be Mikolajiv, Harkiv, Kijev, Ivano-Frankivszk, Lemberg, Hmelnickij és Cserkaszi városokban.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester közlése szerint a szerda hajnali légitámadásban - amely az első volt februárban a fővárosban - hat ember megsebesült, és hármat közülük kórházba szállítottak.

Ukrajna legnagyobb magántulajdonú energetikai vállalata, a DTEK közölte, hogy a főváros Dnyiprovszkij kerülete részben áram nélkül maradt. Szemtanúk közlése szerint a központi kerületekben nincs áram, víz, és robbanások hallatszanak.

A dél-ukrajnai Mikolajiv polgármestere, Olekszandr Szienkevics szerint egy ember meghalt, és legalább hatan megsebesültek egy súlyos légicsapásban, amely 20 ház tetejét szakította le, és gáz- és vízvezetékeket rongált meg a kikötővárosban.

Oleh Szinyehubov, az északkelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója arról számolt be, hogy az orosz rakéták a megyeközpont, Harkiv nem lakossági infrastruktúráját érintették.

(Címlapkép: Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy orosz rakétatámadásban kigyulladt lakóépületnél Kijevben 2024. február 7-én. A támadásban legkevesebb egy ember életét vesztette, tucatnyian megsebesültek. MTI/AP/Efrem Lukackij)