Újabb botrány: a parasportolók pénzéből nyaralt Gömöri?

Kétmillió forintot fizetett ki a Magyar Paralimpiai Bizott­ság egy Kanári-szigeteken élő magyar férfi­nak, akiről az a hír járja, hogy Gömöri Zsolt MPB-elnök üzlettársa.

A lap cikke szerint Gömöri Zsolt továbbra sem hajlandó lemondani, megvárja, hogy a felügyelőbizottság talál-e visszaélésre utaló nyomot. Holott a helyzet egyértelmű: ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, 2012-ben Deutsch Tamásnak, a  Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökének javaslatára Gömöri Zsolt elnök 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a szervezettől devizahitelének törlesztésére.

Az eset nagy vihart kavart, és bár Gömöri a botrány kirobbanását követően visszafizette a pénzt, a parasportolók bizalma megszűnt, a Jobbik pedig lemondásra szólította fel mind Deutsch Tamást, mind Gömöri Zsoltot.

A Bors birtokába jutott dokumentumok szerint a parasportolók kéthetes tenerifei edzőtáborának megszervezésére egy H. Attila nevű illető több mint 6600 eurót, csaknem kétmillió forintot kapott. A pénzért cserébe segítette a csapat munkáját, kapcsolatot tartott az elnökkel és tájékoztatást adott a helyi lehetőségekről.

A feladatkörért kapott pénz irreálisan soknak tűnik, a lap ráadásul a sportolóktól úgy értesült, hogy az illető Gömöri üzlettársa a Kanári-szigeteken. Gömöri a március 14. és 28. között tartott edzőtábor után a családjával további öt napot Tenerifén töltött. Ennek számlája 350 euró (107 ezer forint volt), ráadásul ezen a papíron is MPB áll, vagyis úgy tűnik, hogy Gömöri a családi nyaralást is a Magyar Paralimpiai Bizottság pénzéből intézte.