Újabb ételosztás volt Miskolcon

Fokozódik a nagy miskolci ételosztás verseny. Ma egy fideszes politikus részvételével tartottak egy fordulót.

Meleg ételt osztott a rászorultaknak a Magyarországi Evangélikus Egyház szombaton Miskolcon, a város Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumának udvarán felállított asztaloknál négyszáz adag babgulyást tálaltak fel.

A rászorulókat két órán át várták ebédidőben a tartalmas fogással, akik folyamatosan érkeztek az asztalokhoz. Az ételosztásban részt vett Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP), Miskolc egyik országgyűlési képviselője is, aki azt MTI-nek elmondta: senkit sem lehet éhen hagyni az országban, oda kell figyelni a felnőttekre, a gyerekekre egyaránt.

Ez pont egyébként egybevág, Lázár János kijelentésével, miszerint: "Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete."

Kedden számoltuk be arról, hogy gyakorlatilag háborús állapotokat eredményezett az az ételosztás, amit ma a miskolci Városháza térre szervezett meg több civil szervezet, köztük a Gyermekétkeztetési Alapítvány, illetve a miskolci cigány önkormányzat.

A kiosztott több száz adag tartósélelmiszer-csomagból volt, akinek több, másnak viszont egyórás sorban állás és tízperces közelharc után egy csomag sem jutott - írja az Origo tudósítója.

A helyi tudósítás szerint  a szervezők felkészületlensége és a "csomagokért érkező rászorulók türelmetlensége" egyaránt közrejátszott abban, hogy szinte megrohamozták és kifosztották a standot.

Az egyik szervező, a miskolci cigány önkormányzat elnöke, Váradi Gábor az Origónak elismerte: a káoszban előfordult, hogy valaki 4-5 csomagot is elvitt. A 6-800 szétosztott csomagból mintegy félezret hozó Gyermekétkeztetési Alapítvány munkatársa, Király Gábor is arról beszélt: tülekedés, tumultuózus jelenetek voltak, és a végén sokan, mintegy 150-en üres kézzel távoztak.