Kevesen csatlakoznak, aligha lesz újranyitós lázadás február elsején

Kevesen csatlakoznak, aligha lesz újranyitós lázadás február elsején

Ahogy az várható volt, a kormány is egyértelművé tette: aki a tilalom ellenére újra vendégeket fogad vendéglátóhelyén, azt hat hónapra bezáratják, az ott fogyasztó személyeket pedig megbírságolják.

Arra az elhatározásra jutottam, hogy február 1-jén nem nyitok ki, csak úgy mint eddig, elviteles formában – közölte a nagykanizsai Resti Presszó&Söröző üzemeltetője pénteki Facebook-posztjában. Ő volt az, aki korábban február 1-i újranyitást hirdetett, majd ehhez közel kétszáz vendéglátós csatlakozott, a kormány és a szakszervezetek tiltakozását kiváltva.

Egy nagykanizsai vendéglátósnál betelt a pohár: újra kinyitnak, máskülönben tönkremennének

Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt vállalkozás támogatás, bértámogatás /amit nyújtanak az vicc!!/, így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!

Ugyanakkor ez a szám túl kevés ahhoz, hogy értelme legyen egy ilyen akciónak, és egyéni önfeláldozás helyett egységes nyomásgyakorlásként érvényesüljön - legalábbis a posztból ez a tanulság vonható le.

Így marad a tüntetés, ami ugyan szintén sérti a gyülekezési tilalmat, de azért sokkal kevesebb kockázattal jár, mint egy vállalkozás jövőjét kockáztatni.

„Hétfőn erősítéssel jöttek volna, hogy azonnal bezárjanak -hiába lett volna mögöttem jogi segítség-, nem szeretném ezek után még jobban gazdagítani őket”

– írta az üzemeltető.

A jelenlegi tervek szerint a Tüntetés az életért és a szabadságért nevű demonstráció az eredeti hétfői dátum helyett vasárnap délben kezdődik a Hősök terén. Ugyanakkor egyelőre úgy tűnik, hétfőn is lesznek tüntetők a téren.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a jelenlegi szabályozást a kormány fenntartja, hatályát március 1-ig hosszabbítja meg.