Szennyújságírás, Index a neved!

Nem vártunk sokat tőletek, de még ezt is sikerült alulmúlnotok. Mocskolódás, gyűlölködés, hazudozás, csúsztatás – ehhez értetek. Minden vagytok, amivel másokat vádoltok.

képNem vártunk sokat tőletek, de még ezt is sikerült alulmúlnotok. Mocskolódás, gyűlölködés, hazudozás, csúsztatás – ehhez értetek. Minden vagytok, amivel másokat vádoltok, és semmi, amit mutatni szeretnétek magatokból.

Független, objektív újságírás nem létezik, ezt mindannyian tudjuk. Mindenki elfogult valakivel szemben, vagy valakinek az irányában. Ez alól mi sem vagyunk kivétel, a különbség csupán az, hogy mi ezt a kezdetektől vállaljuk, és nem hazudjuk magunkat „független, mértékadó” médiumnak. Ellentétben veletek, akik ebben a pózban tetszelegtek, miközben naponta gyalázzátok meg az újságírás alapvető etikai normáit.

Nem kell a Jobbikot szeretni, lehet róla elfogultan, ironikusan, gúnyos modorban írni, vagy – ez már kicsit nehezebb lenne – racionális érvekkel szétszedni a párt programját, érveket ütköztetni, és a többi. Sőt, mi több: el lehet menni a kongresszusra vagy bármilyen más rendezvényre, és széttrollkodni az egészet, hogy Volner János leette a nyakkendőjét, vagy rovásírásos betűtésztából csinálták a paradicsomlevest (egyik sem történt meg, csak szemléltetésképp).

Egyet nem lehet csinálni: tényújságírásnak álcázva, álobjektív köntösbe bujtatva csúsztatni és hazudozni. Amit ti műveltek már évek óta rémisztően alacsony színvonalon, ijesztő gyűlölettől fűtve.

De fussunk gyorsan végig a gyalázatos cikketeken, ami ezzel a felütéssel indít: „Kamuelnöke volt a Jobbiknak, de nemcsak ez derült ki a párt ünnepi kongresszusán, ahol Szaniszló Ferenc annyira megörült a pártdíjnak, hogy félredobta kedvenc összeesküvés-elméletét és újat talált ki, Vona Gábor pedig újra elnök lett.”

Nem, Vona Gábor nem lett újra elnök, mivel 2012-ben választották meg két évre, és legközelebb 2014-ben újrázhat. Vonát miniszterelnök-jelöltnek választották meg, ami nektek is feltűnhetett volna, ha ahelyett, hogy azon agyaltok, hogyan adjatok „cigányozást” a pártelnök szájába, arra is figyeltek, mi történik a teremben.

Mert hogy cigányozás se volt a Jobbik kongresszusán (ha csak a „cigány” szó kiejtése nem számít annak), de ezt ti is pontosan tudjátok, csak hát a főszerkesztői elvárásoknak meg kell felelni, és ha nem volt, hát beleírjuk! Hiszen ezt hazudjuk évek óta a Jobbikról, hogy primitíven cigányozik meg zsidózik, az olvasóknak fel se fog tűni a különbség!

„Szabó Gábor pártigazgató is itt (a Kongresszusi Központban) lett falfehér az izgalomtól, amikor a 2010-es parlamenti választás éjszakáján megtudta, hogy több mint 14 százalékon állnak.” Ez 2009-ben volt, az európai parlamenti választásokon, biztosan ti is emlékeztetek rá, mert a helyszínről tudósítottatok, és a többi balliberális szennyportállal együtt azt hazudtátok, hogy 1-2 százalékon áll a párt.

Szegedi Csanádról is hazudtok, mondván, őt „a párt radikálisai” zsarolták 2010 nyarától zsidósága miatt. Itt ugye a pártonkívüli Ambrus Zoltánra gondoltok, aki egy borsodi tanyán készített hangfelvételt az ominózus esetről? Esetleg baráti kapcsolatban álltok a titkosszolgálatokkal, és tudtok valamit, amit egyik más magyar médium sem? Vagy csupán arról van szó, hogy megint hazudtatok egy ordasat, mint amikor a többi szélsőliberális portállal együtt azt állítottátok, Szegedi Csanádnak a zsidósága miatt kellett mennie a Jobbikból, elhallgatva az igazi okot, hogy közben nyilvánosságra került a hangfelvétel, ami bizonyította a vesztegetést.

Szerintetek Szaniszló Ferenc „a kommunista éra sztárműsorvezetője” volt, itt nyilván a 90-es évek délszláv háborúira gondoltok, amikor Szaniszló háborús tudósítóként szerzett magának országos hírnevet, olyan bátorságról és szakmai tudásról tanúbizonyságot téve, aminek ti még csak a közelébe se fogtok kerülni soha (talán innen a frusztráció?). Bár ha szerintetek a 90-es években Magyarországon még kommunizmus volt, akkor radikálisabbak vagytok, mint a jobbikosok. Talán jelentkeznetek kéne a lipótvárosi alapszervezetbe, hátha felvesznek. Bár túlzottan ne reménykedjetek, azért van egy szint…

Bencsik János

alfahir.hu