Újságíróképzés indul, mert az állami vezetőknek nem tetszik, amit irkálnak a közpénzekről

A képzést a közpénzszóró MNB-alapítványok kuratóriumi elnöke felügyeli majd.

Antal Zsolt, az NKE Vezető- és Továbbképzési Intézet Közszolgálati Média és Kommunikáció Tanulmányok Kabinet kabinetvezetője az MTI-nek elmondta:
 
az állami és a magánszférában dolgozó vezetőktől egyaránt olyan visszajelzéseket kaptak, hogy egyre nagyobb az igény a biztos szakmai alapon álló, közérthetően fogalmazó, az egyes szakterületeket ismerő újságírók iránt.
 
Különösen a közpénzügyi és a rendészeti területen fontos a hiteles, gyors és hozzáértő tájékoztatás, hiszen ezek a területek az elmúlt évtizedekben a média érdeklődésének homlokterébe kerültek.
 
Felhívta a figyelmet arra, hogy az államilag finanszírozott felsőoktatásban, s azokon a tanfolyamokon, amelyeket a magániskolák és a piaci cégek indítanak, nem foglalkoznak közpénzügyi, valamint rendészeti szakújságíró képzéssel. Ezen szeretne változtatni az NKE - tette hozzá, kiemelve: a képzésben az NKE oktatói mellett elismert gazdasági, rendészeti és médiaterületen dolgozó szakemberek működnek közre.
 
A 444.hu azt írja, hogy a képzést az a Dr. Lentner Csaba egyetemi tanár felügyeli majd, aki kuratóriumi tag a százmilliárdos közpénzeket kijátszó MNB-alapítványokban.
 
Ha már akkor is ki lettek volna képezve tisztességesen az újságírók, biztos nem írnak a botrányról, hanem azt mondják, hogy az MNB pénzszórása teljesen rendben volt.