Ukrajna visszaad minden orosz hadifoglyot, akiért elmegy Kijevbe az anyja

Ukrajna visszaad minden orosz hadifoglyot, akiért elmegy Kijevbe az anyja

Az ukrán vezetés úgy döntött, hogy minden olyan orosz hadifoglyot visszaad, akiért az anyja személyesen elmegy Kijevbe - vette észre a 444.

A foglyok visszaadásának folyamatát egy online űrlap kitöltésével lehet elindítani, azok az anyukák, akiknek úgy sejtik, hogy a fiuk fogságba került, a neve és az egysége megadásával kezdheti meg a folyamatot. Az ukrán védelmi minisztérium emellett segélyvonalat létesített 3 telefonszámmal, amelyeken élőben lehet érdeklődni.

Ha kiderül, hogy a keresett személy tényleg az ukránok foglya, akkor az anyja érte mehet Kijevbe. Az ukrán védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az érintettek úgy juthatnak el Kijevbe, hogy első lépésben Minszkbe vagy Kalinyingrádba utaznak, majd onnan taxival vagy busszal érdemes folytatni az utat a lengyel határig. Lengyelországon belül ezután el kell jutni a lengyel-ukrán határszakaszon lévő ellenőrzőpontig. Az ukrán hadvezetés ígérete szerint innen ők gondoskodnak az anya eljuttatásáról Kijevbe, ahol átadják neki a fiát.