A Pentagon szerint ellátási problémákkal küzd az orosz hadsereg

A Pentagon szerint ellátási problémákkal küzd az orosz hadsereg

Amerikai védelmi tisztviselők szerint Oroszország hadművelete a tervezettnél sokkal lassabban halad, és most ellátási hiányokkal néz szembe. A Pentagon közölte, hogy az orosz erők hat nap elteltével még nem vették át az irányítást Ukrajna légtere felett, és nem foglaltak el olyan kulcsfontosságú célpontokat sem, mint az ország második városa, Harkov vagy Mariupol déli kikötője.

"Sok esetben olyan menetoszlopokat látunk, ahol szó szerint kifogyott a benzin"

- idézi az egyik tisztviselőt az AFP hírügynökség. – Most kezdenek kifogyni az élelemből is.

A tisztviselő azt is elmondta, hogy morális problémákra utaló jelek mutatkoznak a nagyszámú hadköteles katonát alkalmazó orosz haderőnél.

Az amerikai hírszerzés korábban arról is beszámolt, hogy Putyin egyre nehezebben viseli az orosz front lassú haladását. Mark Warner amerikai szenátor, a hírszerzési bizottság elnöke arról beszélt, hogy Putyint láthatóan meglepte az ellenállás mérete, izolálta magát, alig megy be a Kremlbe,és egyre kevesebb tájékoztatást kap.

(BBC)

A háborúról további hírek:

Még nagyobb erővel ostromolja Kijevet az orosz hadsereg (percről percre)

Múlt hét csütörtökön Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen, miután különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében február 24-én hajnalban. A napok óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}