Videón, ahogy csecsen „felszabadító” harcosok grasszálnak Szeverodonyeck utcáin

Videón, ahogy csecsen „felszabadító” harcosok grasszálnak Szeverodonyeck utcáin

Az orosz erőkkel szövetséges csecsen harcosok egy kisebb csoportja jelent meg Szeverodonyeck utcáin a Twitterre felkerült felvételek tanúsága szerint. Az Index azt írja, hogy a videóban öt harcost lehet látni, amint az utcákon sétálnak, és beszélgetésbe elegyednek a helyiekkel, miközben azt állítják, hogy a várost „felszabadították”.

Szeverodonyeckben a lakóövezetet teljesen ellenőrzés alatt tartjuk. A főutcán haladunk, az ipari zóna felé. Általánosságban elmondható, hogy minden ellenőrzés alatt van. Nyugodtan lehet humanitárius segélyt vinni a civileknek. A város központi terén vagyunk. Minden a terv szerint halad

– hangzik el a SkyNews számára készített fordításban.

A város Luhanszk keleti részén található, az elmúlt hét során pedig a háború egyik fő helyszínévé vált. 

A luhanszki „népi milícia” parancsnoksága a Telegram-csatornáján a minap arról számolt be, hogy egységei megerősítették állásaikat Szeverodonyeck külvárosában és megkezdték a település ostromát.

Komoly harcok dúlnak Donyeckben

Miközben két falu "felszabadításáról" számoltak be hétfőn a délkelet-ukrajnai szakadár erők, Danyiil Bezszonov, a "Donyecki Népköztársaság" tájékoztatási miniszter-helyettese kijelentette, hogy 2014 óta példátlan intenzitású tüzérségi támadás érte Donyecket.