A BKK meghosszabbítja az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét

A BKK meghosszabbítja az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét

December 31-ig meghosszabbítják az orosz-ukrán háború elől menekülők ingyenes utazási lehetőségét a BKK járatain - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

Emlékeztettek, a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére a díjmentes utazás - az eddigiekhez hasonlóan - egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány (útlevél, személyi igazolvány, tartózkodási engedély) felmutatásával vehető igénybe. Ukrajnában tanuló külföldi diákok ukrán diákigazolvánnyal vagy olyan okirattal utazhatnak ingyenesen, amelyen ukrajnai lakcím is megtalálható.

A BKK járatain augusztus 31-ig díjmentesen utazhatnak az Ukrajnából érkező menekültek

Meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain a Budapesti Közlekedési Központ az Ukrajnából érkező menekült személyek számára. A

Az idén március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatás vonatkozik az összes BKK-járatra (kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgiajáratokat és a hajókat), valamint a HÉV és a főváros környéki "kék" buszok Budapesten belüli szakaszára.

A Budapesti Közlekedési Központ közleményében hangsúlyozta, továbbra is azon dolgoznak, hogy az Ukrajnából érkező menekültek helyzetét megkönnyítse. A társaság az ügyfeleit is arra kéri, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, nyújtsanak segítséget a BKK járatain utazó menekülteknek.

Hétfő reggel egyébként az ORFK arról számolt be, hogy Magyarország területére augusztus 28-án az ukrán-magyar határszakaszon 7055 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 10112 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A háború elől 545 ember, köztük 170 gyermek érkezett Budapestre vonattal.