Külföldiek is harcolnak az orosz–ukrán háborúban?

Külföldiek is harcolnak az orosz–ukrán háborúban?

Vlagyimir Putyin orosz elnök Szíriában kereshet zsoldosokat, akikkel megerősítené saját, Ukrajnát támadó csapatait – írja a The Guardian írt a Pentagon egyik magas rangú védelmi tisztviselőjére hivatkozva.

Nem tudni, hogy az oroszon mennyi embert soroznának be, és az sem, hogy milyen feltételekkel. Ugyanakkor az informátor szerint már az is jelzésértékű, hogy a toborzás gondolata egyáltalán felmerült.

A The Guardian azt írja, az állítólagos hír először egy szíriai weboldalon kezdett terjedni, ahol arról írtak: Moszkva hat hónapos szerződést kötne a külső segítőkkel, akik szolgálatáért havi 200-300 dolláros fizetség járna. Hozzáteszik: a már Ukrajnában lévő zsoldosok közt is sok olyan lehet, aki Szíriából lett átvezényelve a másik országba.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Eközben a Kyiv Independent arról ír, megkezdte működését a teljes mértékben külföldi önkéntesekből álló ukrán idegenlégió. Az alakulatot már fel is fegyverezték és be is küldték „Kijev forró térségeibe.” Azt nem tudni, hogy kaptak-e bármilyen katonai kiképzést. Az állomány amerikai, brit, svéd, litván, mexikói és indiai önkéntesekből áll. Az alakulatról közzétett fotó alapján körülbelül egy tucat főről van szó.