Egy év felfüggesztettet kapott a buszsofőrt megverő részeg ukrán férfi

Egy év felfüggesztettet kapott a buszsofőrt megverő részeg ukrán férfi

Gyorsan lezárták annak az ukrán férfinek az ügyét, aki vasárnap többször megütött egy buszsofőrt a Keleti pályaudvarnál. Az ügyészség közleménye szerint a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség már kedden bíróság elé állította a 30 éves ukrán férfit.

A leírás szerint az elkövető múlt héten vasárnap reggel két alkalommal hátulról megütötte a Keleti pályaudvar mellől Hatvanba induló vonatpótló busz sofőrjét, mert a buszvezető közölte vele és társával, hogy ittasságuk miatt nem engedheti fel őket a járatra.

A buszsofőr azonnal értesítette a rendőrséget, akik az elkövetőt pár percen belül elfogták és bűnügyi őrizetbe vétele, valamint gyanúsítotti kihallgatása mellett kezdeményezték a kerületi ügyészségnél a férfi bíróság elé állítását.

A tegnapi napon az ügyészség indítványára a Pesti Központi Kerületi Bíróság  a tettét beismerő büntetlen előéletű vádlottat bűnösnek mondta közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és ezért őt

6 hónap, 1 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet még tegnap – elsőfokon – jogerőre emelkedett.

Oldalunk a rendőrségtől próbálta megtudni, hogy az ukrán férfi milyen jogcímen tartózkodik az országban, de megkeresésünkre két nap alatt sem válaszoltak.