Úristen, akkor most hazudott az Alfahír?

Azt írtuk, nem lesz parlamenti közvetítés a tévében, aztán mégis volt. Meg is kaptuk, hogy hazudtunk. Csakhogy ezt korábban nem mi állítottuk, hanem a köztévé.

Parlamenti tudósításunk elején azt írtuk, nálunk olvashatják, mi történik az ülésen, a tévében viszont nem lesz látható.
 
Mindezt azért jeleztük, mert a korábban portálunk birtokába jutott információk szerint az MTVA már március 10-én tájékoztatta az illetékeseket arról, hogy az új struktúrával megváltozik a parlamenti közvetítések rendje, a Duna TV-n nem lesz több közvetítés, az M1 pedig azokról az eseményekről közvetít majd "akár élő kapcsolás formájában is", melyek szerintük hírértékkel bírnak.
 
Ezt az MTVA sajtóosztája portálunk megkeresésére is megerősítette:
 
"A nézők ezután sem maradnak parlamenti anyagok nélkül. Az M1 indokolt esetekben közvetlenül kapcsolja majd az üléseket. Ezen felül lesz összefoglaló is az ülésekről. Május 1-től a közmédia online felületén is elérhetővé tesszük a közvetítéseket"
 
- írták.
 
Március 13-án mindez a Házbizottság ülésén is nyilvánvalóvá vált, erről Novák Előd, a Jobbik alelnöke számolt be Facebook-oldalán.
 
Történt aztán, hogy a parlamenti ülés kezdete után nem sokkal az M1 mégis közvetíteni kezdett, mi több, több órán át sugárzott a plenáris ülésről. 
 
Mi pedig egy-két kommentelőtől megkaptuk, hogy hazudtunk, hiteltelenek vagyunk, mert azt mertük írni, hogy a köztévén nem lesz közvetítés.
 
Mint a fent írtakból kiderül, ez nem a mi kitalációnk volt, hanem az MTVA döntése.
 
És ha igazak a szóbeszédek, a mai közvetítés nem azért volt látható, mert az M1 hírértékűnek találta az interpellációk és az azonnali kérdések mindegyikét, hanem azért, mert a tegnapi bődületes baklövések után ma tovább folytatták a bénázást.
 
Az Origo értesülései szerint a sok kezdő újságíró miatt több anyag nem készült el, így a csatornánál az adásbiztonság érdekében a parlamenti közvetítés mellett döntöttek. A hvg.hu hasonló információkat kapott. Úgy tűnik hát, ennek volt köszönhető, hogy 3 órán keresztül híradók és saját élő bejelentkezés nélkül, jobb híján a parlamentből közvetítve ment az M1 adása.