Ütősnek hangzik: civilek már készülnek Obama németországi látogatására

Lesz Hannovernek is öt napja?

Bár Németországban szervezték meg a több százezres TTIP-ellenes tüntetést, a német vezetés elkötelezettnek tűnik az Európai Unió és az Egyesült Államok közti szabadkereskedelmi egyezmény mellett.

[fb_pages_codes:econation]

Berlin és Washington együttműködésére jó példa, hogy a sorrendben tizenkettedik hannoveri kiállítást (április 25-29.) Barack Obama nyitja meg. Az Enterprise Europe Network által szervezett üzletember-találkozón az érdeklődőknek exkluzív környezetben lesz lehetősége előre leszervezett tárgyalásokat bonyolítani, a grandiózus Hannover Messe-n 2005 óta 2800 cég vett részt és 21500 tárgyalást folytattak le.

Civilek ugyanakkor demonstrációra készülnek a jeles esemény tiszteletére, és a transzparensek, színpad és egyéb technikai eszközök finanszírozásához adományokat gyűjtenek.

A Hannover Messe-vel szemben a méltányos kereskedelemnek (fair trade) az a célja, hogy ne nőjön szakadék a fejlett és fejlődő országok között, a szegény régiók termelői is tisztes jövedelmet keressenek munkájukkal és folyamatos fejlődéssel javuljanak az esélyeik a nemzetközi versenyben.

(Mivel úgysincs kiránduló idő, nézze meg A Seattle öt napja című filmet!)