Üzent a Szír Kiberhadsereg: Blokkolták a belga médiát

Az e-mail tanúsága szerint a szíriai hackercsoport többek között elérhetetlenné tette a Radio Télévision Belge Francophone médiaszolgáltató, illetve a Het Nieuwsblad hírlap honlapjait.

Így indokolták az akciót

"Azokat a belga médiumokat támadtuk, akik elhallgatják országuk légierejének Szíria területén végrehajtott borzalmas tetteit.

 

Kérjük a világ közvéleményét, csatlakozzanak hozzánk és szégyenítsék meg a belga vezetőket, akik október 18-án parancsot adtak, hogy az Aleppó közeli Hasszadzsek falujában több tíz civilt mészároljanak le és tegyenek kárt az infrastruktúrában.

 

Ahelyett, hogy az ISIS-t támadná, az Amerika által vezetett nemzetközi koalíció csak civileket bombáz és szándékosan félrevezeti a világot azzal kapcsolatban, hogy mik a céljai Szíriában.

 

Sosem fogjuk figyelmen kívül hagyni a nyugati média és gazdáik hazugságait, és egész addig harcolni fogunk ellenük, míg a világ közvéleménye meg nem tudja, mi is történt az országunkban.

 

Allah és Aszad óvja Szíriát!"

Moszkva bizonyítékokat adott át Belgiumnak, mely szerint a belgák kurd települést bombáztak

Vlagyimir Tyitov orosz külügyminiszter-helyettes arról tájékoztatta a nagykövetet: Moszkvában értetlenséget vált ki, hogy a belga fél „folyamatosan és kitartóan" tagadja a légicsapást, amelyben hat polgári személy életét vesztette, négy pedig megsebesült. Tyitov egyben átadta a diplomatának azokat a dokumentumokat, amelyek az orosz fél szerint bizonyítják a belga harci repülők érintettségét Hasszadzsek kurd település bombázásában.