A román polgármester megpróbálja eltüntetni az úzvölgyi garázdálkodás nyomait

A román polgármester megpróbálja eltüntetni az úzvölgyi garázdálkodás nyomait

Az aljas módon az úzvölgyi temetőnket megtámadó csapat képviseletében a dormánfalvi polgármester tegnap egy újabb súlyos törvénytelenséget követett el – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Fotók bizonyítják, hogy próbálják a tett nyomait eltüntetni, Romániában ez bűncselekmény. Bárki, ha próbálja eltüntetni a nyomait, miután galád módon széttör egy székely kaput, ami nem az ő tulajdonában van, akkor azt nem szabad, a törvény tiltja, hogy helyre rakja a dolgokat, míg tart a kivizsgálás.

„Tegnap már kész kapuelemekkel érkeztek a helyszínre pótolni a kitört léceket. Nézzék meg, a kapu előtt álló PRD-s rendszámú bákói autó kinek a tulajdona: a dormánfalvi polgármesteri hivatalé! Arra kérem önöket, az 544-es törvény alapján kérjék ki az autó menetlevelét, mit keresett a dormánfalvi temetőben, ezek az emberek hogy dolgoztak ott munkaidőben?” – kéri a lakosságtól a megyeitanács-elnök.

 

Nekünk egyetlen utunk van: a törvény útja. Nem a törvénytelenség az út

– hangsúlyozta Borboly Csaba.

A tanácsi elnök feleségének pénteken, a katonatemetőben készített vlogját is közzétette, aki csütörtökön azért nem ment ki az Úzvölgyébe, mert

mit csinál, a karján a kislányukkal, ha elfajul a helyzet, ha ne adj, Isten, köveket dobálnak rájuk.

Magyar emberként ez a felvételt nem lehet könnyes szem és ökölbe szoruló kéz nélkül végighallgatni.