Vác ellenzéki képviselői azt javasolják a betegeknek, hogy munkavédelmi sisakban menjenek az SZTK-ba

Vác ellenzéki képviselői azt javasolják a betegeknek, hogy munkavédelmi sisakban menjenek az SZTK-ba

A több mint 200 ezer váci és Vác környéki lakos ellátását biztosító szakrendelő épületének felújítását még 2018 elején ígérte meg a helyi képviselő, a fideszes Rétvári Bence egészségügyért felelős miniszterhelyettes. Azóta sem történt semmi.

Leszakadt a mennyezet vakolata a Váci Jávorszky Ödön kórház szakrendelőjében a múlt héten, kevésen múlott, hogy nem esett egy beteg fejére – számolt be a Vác.hu. a kórház épületének SZTK része erősen leromlott állapotú, a plafon leszakadása miatt az ellenzéki városvezetés képviselői sajtótájékoztatót tartottak.

Vác fideszes parlamenti képviselője több mint öt éve ígérgeti a felújítást.

Ezen arra emlékeztették a város fideszes országgyűlési képviselőjét, Rétvári Bencét, hogy hat éve megígérte a szakrendelő felújítását, de ez az azóta egyre romló állapotok ellenére sem történt meg.

„Négy és fél évvel ezelőtt már egy közel két milliárd forintos fejlesztésre itt sor került. A mostani fejlesztés ennek az összegnek a háromszorosa, ami a következő években itt a kórház céljait fogja szolgálni” — Rétvári ezt még hat éve mondta a városi közgyűlésben. Ez a 2018-as országgyűlési választások kampányában történt, így a fejlesztésből a Fidesz elsöprő győzelme után semmi sem lett.

A meghiúsult fideszes ígéret szerint egy vadonatúj tömb épült volna felújított mellett. Öt éve azonban semmi sem történt

– emlékeztetett a váci illetőségű ESTV.

A politikai akarat híján felújítatlanul maradt kórházépület állapota odáig romlott, hogy múlt héten kis híján egy beteg fejére szakadt a lépcsőház mennyezetének vakolata. Mára eljutottunk odáig, hogy nem csak méltatlan, hanem balesetveszélyes körülmények fogadják azokat a váciakat, akik kénytelenek az intézménybe látogatni. Az épület állapota az ott dolgozó orvosokat és ápolókat is veszélyezteti.

Rétvári Bence számára különösen azért kínos az ügy, mert országyűlési képviselőként egészségügyért felelős miniszterhelyettesi pozícióban van. A leromlott állapotú épületben működő szakrendelő több mint 200 ezer váci és Vác környéki lakos ellátását végzi. Amíg még lehet.

(Címlapkép: Váci Jávorszky Ödön Kórház/facebook)