Vádat emeltek egy munkatársát halálosan megkéselő üzbég férfi ellen Heves vármegyében

Vádat emeltek egy munkatársát halálosan megkéselő üzbég férfi ellen Heves vármegyében

Eredetileg egy rúd szalámin kaptak össze.

Emberölés bűntette miatt vádat emelt a Heves Vármegyei Főügyészség egy üzbég férfi ellen, aki késsel halálos sérülést okozott munkatársának - közölte a szervezet helyettes sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gubala Ádám Miklós tájékoztatása alapján a 24 éves vádlott és későbbi áldozata - mindketten üzbég állampolgárok - munkavállalás céljából, engedéllyel tartózkodtak Magyarországon (vélhetően vendégmunkásként - a szerk.) és azonos munkahelyen dolgoztak. Egy ideig közös szálláson is laktak, ezért ismerték egymást.

A munkatársak között tavaly decemberben romlott meg a viszony, amikor a fiatalabb férfi azzal gyanúsította meg ismerősét, hogy az ellopott tőle egy rúd szalámit.

A köztük feszülő konfliktust a vádlott nem sokkal később, éjjel akarta rendezni, ezért haragosa keresésére indult, aki éppen Hatvanból, egy születésnapi rendezvényről, ittasan kerékpározott szálláshelye felé, Kerekharasztra.

A két férfi végül egy útkereszteződésben futott össze, ahol a vádlott azonnal kollégájára támadt:

a tett helyszínére magával vitt késsel gyomortájékon szúrta és egyik felkarján is megvágta. Ezt követően pedig levette az addig viselt gumikesztyűjét, a közelben a késsel együtt eldobta, és elmenekült a helyszínről.

A sérült még vissza tudott térni a szállására, a mentők onnan vitték kórházba, ahol azonban a szakszerűen elvégzett életmentő műtét ellenére a férfi meghalt - idézte a vádiratot a helyettes szóvivő.

A főügyészség nyolc év börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól arra az esetre, ha az elkövető beismeri a bűncselekmény elkövetését, emellett javasolta azt is, hogy a vádlottat 10 évre utasítsák ki Magyarországról.

(Címlapkép: Unsplash)