A Budán vaddisznókat kilövő férfi szerint egyébként is elpusztultak volna az állatok

A Budán vaddisznókat kilövő férfi szerint egyébként is elpusztultak volna az állatok

A Szilágyi Erzsébet fasornál kóborló vaddisznókat kilövő L. Pál állatorvos szerint az állatok „potenciális sertéspestis-hordozók voltak”, ráadásul egyébként is elpusztultak volna az állatok - ezt a Magyar Nemzetnek nyilatkozta a férfi.

Szerinte egy elharapózó járvány veszélye miatt se az elszállításnak, se a kábító lövedékeknek nem lett volna értelme ebben az esetben. Állítása szerint mivel kiskaliberű fegyvert használt az elejtéskor és a lövés irányát is jól számította ki, nem volt senki veszélyben az akciója során.

A nyílt utcán lőtték agyon a Szent János kórháznál látott vaddisznót és kismalacait, egy kisfiúhoz mentőt kellett hívni a sokk miatt

Egy megdöbbentő bejegyzés terjed a Facebookon, amely szerint ma reggel lakott területen belül, az emberek szeme láttára irtottak ki vaddisznókat a kismalacaikkal együtt Budapesten - vette észre a Blikk. Kilőtték ma reggel a vaddisznókat a malacaikkal együtt a kiserdőben a Villamos mellett az UTASOK SZEMELÁTTÁRA! -amelyek az este a János korházat látogatták!

A férfi elmondása szerint az esővízelvezető csatornában szennyezett olajos víz volt, amitől a vaddisznók tetőtől talpig eláztak, láthatóan nagyon rossz állapotban voltak, tehát szinte biztos, hogy nagy szenvedések közepette egyébként is elpusztultak volna.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. L. Pál ezt helyes lépésnek tartja, mert véleménye szerint fontos, hogy az efféle tevékenységet kiemelten ellenőrizzék a hatóságok.