Felszámolja azt a céget Vajna Tímea, amiben az öröksége volt

Felszámolja azt a céget Vajna Tímea, amiben az öröksége volt

2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen – derült ki a Forbes cikkéből. A vagyonkezelő cég mögött még tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC., melynek Vajna Tímea, az egykori milliárdos özvegye a végső tulajdonosa.

A lap azt írja, idén nyáron továbbra is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, így valószínűleg Andy Vajna örökségének maradék része továbbra is özvegye kezében van,

de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából.

Az AV Perfect felszámolás után leadott alapítói határozata alapján a cégből 1 529 278 millió dollár (vagyis közel félmilliárd forint) osztalékot vesznek ki, az összeget ugyanakkor beleszámítják a társaság felé fennálló, összesen 1,6 millió dolláros tartozásba.

A lap felidézte, 2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. Akkor még ez a cég tömörítette a kaszinóbirodalmat is, ez azonban tavaly gazdát cserélt: a holding legértékesebb szelete Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Szentkirályi Alexandra férjének tulajdonába került.

Mint ismert, nagy titokban 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Ehhez még pályázniuk sem kellett, csak a 2024-ig szóló, már meglévő koncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak.

Kaszinó: Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf 35 évig kaszálhatnak

Nagy titokban 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf - írja a Telex. Ehhez még pályázniuk sem kellett, csak a 2024-ig szóló, már meglévő koncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak.