Vajon miért fütyülhették ki a Fidesz erdélyi fiókszervezetének elnökét?

Az EMNP szerint Marosvásárhelyen a tömeg "spontán módon nyilvánított véleményt Bíró Zsoltról és az ő két éve tartó politikai ámokfutásáról".

Az EMNP szerint Marosvásárhelyen a tömeg "spontán módon nyilvánított véleményt Bíró Zsoltról és az ő két éve tartó politikai ámokfutásáról". Az EMNP szerint az MPP-nek mások vádolása helyett szembe kellene néznie azzal, hogy "az RMDSZ-t minden áron kiszolgálni akaró lakájpolitikája erkölcsi bukást eredményezett, és politikai bukást vetít előre".

A marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél tartott csütörtök délutáni megmozduláson Biró Zsoltot a rendezvényről intézményesen távol maradó Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szövetségeseként fütyülték ki. A politikus a megírt beszédét félretéve kijelentette: "Ha a székely autonómiát a megosztás eszközévé tesszük, akkor az autonómia ügye biztos vesztésre van ítélve." Az MPP pénteken kiadott közleményében az EMNP által "felbérelt fütyülőknek" tulajdonította a történteket. Példátlannak tartotta, hogy éppen a magyar közösség soraiból "felbujtott provokátorok" zavarták meg a rendezvényt.